Előadások
Helyszín
Program
Jelentkezés
JJSZ
FB
Galéria

Előadások

Balabit

Györkő Zoltán (Balabit) http://www.balabit.com/hu

A BalaBit a világ egyik vezető IT-biztonsági szoftverfejlesztő vállalata a magas jogosultságú felhasználók monitorozása, a loggyűjtés és -tárolás valamint a proxy technológián alapuló tűzfal megoldások területén. Az open-source szférában betöltött szerepüknek köszönhetően minden platformon megtalálhatóak termékeik. Legfőbb termékük a syslog-ng, nagy teljesítményű naplózó megoldás, amelyet ma már több mint 850.000 ügyfél használ.

LogMeIn

Mayer Gábor (LogMeIn) https://secure.logmein.com/HU/

A LogMeIn megoldásait világszerte használják PC-khez, Macintosh számítógépekhez, szerverekhez, okostelefonokhoz és más, hálózatba kapcsolt eszközökhöz távvezérlésre, fájlmegosztásra, rendszerfelügyeletre, adatok biztonsági mentésére, üzleti csoportmunkára, valamint igény szerinti ügyféltámogatásra. A LogMeIn céljai közt például a helyfüggetlen munkavégzés, mozgékony kapcsolattartás és a hatékony munka maximális támogatása szerepel.

USTREAM

Sipőcz Csaba, Schneidhoffer Dávid (Ustream) http://www.ustream.tv/

A Ustream egy internetes videostreaming szolgáltató. 2007-ben jött létre, két amerikai, Brad Hunstable és John Ham, valamint egy magyar webfejlesztő, Fehér Gyula indította útjára. A Ustream felhőalapú platformja lehetőséget ad mindenki számára, hogy élményeit élőben megoszthassa egyidejűleg akár több millió néző számára, legyen ez konferencia előadás, oktatási program, vagy akár személyes élmény is.

Mérnöki kultúra a Prezi-ben

Göbölös-Szabó Julianna (Prezi) http://prezi.com/

A Prezi egy 2008-ban indult magyar startup vállalkozás, Árvai Péter, Somlai-Fischer Szabolcs és Halácsy Péter hozta létre. Azzal a céllal jött létre, hogy kiváltsa a lineáris, dia alapú prezentációkészítést. A hagyományos prezentációs technikával szakítva, egy, a felhasználók számára teljesen új élményt nyújtó, térben mozgó előadás készítésére ad lehetőséget. A Prezi 2009-ben World Technology Award művészeti kategória díját, 2010-ben pedig a European Seal of e-Excellence Platinum Award díjat nyerte el.

Pocket Guide App

Gál Richárd, Sándor István (Pocket Guide App) http://pocketguideapp.com/

A Pocket Guide app egy nemzetközileg is elismert városnéző alkalmazás, mely világszerte sok város például New York, London, Amszterdam, vagy akár Pécs bemutatására is alkalmas. Az általuk készített alkalmazás elérhető a Google play áruházon keresztül, illetve az App Store-ból is, így bárki segítségére lehet, amennyiben utazásról lenne szó.